Pokémon niet overal meer welkom

Verschillende burgemeesters vragen aan Niantic, het bedrijf achter het populaire spel Pokémon Go, om de Pokémon uit hun gemeente weg te halen of ze te verplaatsen. Sommige plaatsen worden namelijk overspoeld door Pokémonjagers en die zorgen voor veel overlast.

De burgemeester van de Antwerpse gemeente Vorselaar, Lieven Janssens, is een van de burgemeesters die zo een aanvraag indiende. Aan een kleine kapel in zijn gemeente komen dagelijks tientallen jongeren samen. “Voor alle duidelijkheid, we zijn niet tegen het Pokémonspel zelf, maar het is zo dat de voorbije weken de overlast hier fel is toegenomen. Het is hier een zone voor plaatselijk verkeer wat maakt dat hier eigenlijk geen auto's mogen komen. Vorige week heeft de politie 112 auto's op hetzelfde moment gezien. Er wordt bovendien nogal veel zwerfvuil achtergelaten. Er werden ook drugsresten teruggevonden en dat is iets wat we niet meer wensen”, aldus Janssens.

“Het is best een eer dat er veel soorten Pokémon in Vorselaar zijn. We moedigen dat ook graag aan, maar op de juiste locaties. We hebben zelf een aantal suggesties gedaan. Er zijn trouwens al een aantal Pokéstops hier nog in Vorselaar, dat men die maar verder uitbreidt”, zegt Janssens nog.