Video toont hoe politie dader Ukkel neerschiet

In de Brusselse gemeente Ukkel heeft een 52-jarige Filipijnse vrouw vandaag drie personen verwond met een mes. Op beelden van VTM NIEUWS is te zien hoe de vrouw rustig op een bankje in het winkelcentrum zit, terwijl de politie haar probeert te overmeesteren. Als de vrouw probeert te ontsnappen, schiet de politie haar neer. Opgelet, de beelden kunnen schokkend zijn.

De vrouw kreeg het om een nog onbekende reden aan de stok met twee andere passagiers op de Waterlosesteenweg in een bus van de MIVB. Ze viel hen aan met met een mes en verwondde hen. Nadien stapte ze af en ging ze een winkelcentrum binnen. Daar viel ze nog een derde persoon aan.

Op beelden van omstaanders is te zien hoe agenten vragen om het mes te laten vallen, maar dat weigert ze. Zes agenten proberen dichter bij de vrouw te komen, maar het lukt haar om weg te lopen. Op haar vlucht naar buiten gooit ze nog allerlei stoelen en tafels op de grond. De politie schiet de vrouw uiteindelijk neer op straat, voor de ogen van heel wat omstaanders.

"Aangezien de dame de bevelen van de politie niet opvolgde, was de politie genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken om de dame te neutraliseren", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. De vrouw is niet bekend bij het gerecht. Ze zou psychiatrische problemen hebben.

Bekijk ook: