Mesaanval Ukkel: dader is Filipijnse vrouw (52)

In de Brusselse gemeente Ukkel heeft een 52-jarige Filipijnse vrouw drie personen verwond met een mes. Ze is nadien neergeschoten door de politie. "We hebben geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad zou gaan", zegt het Brusselse parket aan VTM NIEUWS. Zowel de slachtoffers als de verdachte werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw zou psychische problemen hebben.

Om een nog onbekende reden kreeg de vrouw het in een bus van de MIVB aan de stok met twee andere passagiers, die ze vervolgens aanviel met een mes en verwondde. Dat gebeurde rond 16.30 uur in de Vanderkinderestraat.

De vrouw vluchtte vervolgens de bus uit en verschool zich in de buurt, waar ze nog een derde persoon aanviel. Ook die persoon raakte gewond.

Geen zwaargewonden
De lokale politie van de zone Marlow (Ukkel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde) kon de vrouw overmeesteren, maar de agenten moesten daarbij gebruik maken van een vuurwapen. "De vrouw gaf geen gehoor aan de bevelen van de politie en werd daarom neergeschoten", zegt het parket.

Noch de vrouw noch haar slachtoffers zijn zwaargewond. Het Brusselse parket start nu een onderzoek.

"Onduidelijk wat vrouw bezielde"
"Op dit moment is het nog heel onduidelijk waarom die vrouw drie mensen aanviel met een mes. De politie heeft haar moeten neerschieten om te vermijden dat er meerdere slachtoffers zouden vallen", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht en kon nog niet worden verhoord, maar hopelijk kan dat vanavond nog wel."

"We hebben geen enkel element om aan te nemen dat het gelinkt zou zijn aan terrorisme. Er zijn verschillende getuigen en die worden momenteel verhoord. Er zijn twee slachtoffers gevallen in de bus en een slachtoffer onderweg naar buiten, ze raakten allemaal lichtgewond maar werden toch overgebracht naar het ziekenhuis", aldus Van Wymersch nog. 

Bekijk ook: