Familie schutter Gent dient nu zelf klacht in

De familie van de Griekse man die afgelopen week in de Vlaanderenstraat in Gent werd neergeschoten, zal een klacht indienen tegen de interventieploeg. Dat bevestigt de advocaat van de man aan VTM NIEUWS.

De advocaat zal in naam van de familie een klacht indienen omdat er volgens hem buitensporig geweld gebruikt werd om de 26-jarige Nikos M. uit te schakelen. De jongeman had zich vorige week op straat begeven met een wapen in de hand, in het centrum van Gent. Omdat hij zijn pistool niet wou neerleggen, vuurde de politie drie schoten af. Hij werd geraakt in de buik en in het been, maar is intussen buiten levensgevaar.

Volgens zijn advocaat heeft de politie echter te snel gereageerd. “Er stonden drie familieleden en twee vrienden in de buurt, die nadrukkelijk aan de politie hebben gevraagd of ze geen gesprek mochten aangaan met hun vriend, om hem tot bedaren te brengen. Maar ze werden weggestuurd”, zegt advocaat Joris Van Cauter aan VTM NIEUWS. De politie zou ook onvoldoende met de Griekse man in gesprek zijn gegaan. “Schreeuwen dat je het wapen moet afgeven, is geen dialoog aangaan.”

Nepwapen
De politie had volgens Van Cauter ook moeten opmerken dat zijn cliënt geen echt wapen in de hand had, maar dat het om een nepwapen ging.  “De politie had dat kunnen zien, want er waren nergens kogelinslagen te bespeuren. Je kan je de vraag stellen of de politieagenten niet hadden moeten opmerken dat het om een nepwapen ging.”

Bekijk ook: