Weer Pokémon vangen met Proximus

Niantic, de beheerder van het spel Pokémon Go, heeft deze voormiddag de connecties tot Pokémon Go die hij had geblokkeerd voor Proximusspelers opnieuw opengesteld. Proximusklanten met een abonnement kunnen opnieuw zonder enig probleem gratis Pokémon Go spelen via het Proximusnetwerk, zo meldt het telecombedrijf.

Om wereldwijd alle spelers te beschermen is er volgens Proximus gistermorgen bij Niantic een beveiligingsmechanisme in werking getreden en werd de verbinding met het Proximusnetwerk deels verbroken. "Dat kwam door misbruik met vele simultane data verbindingen, door een speler met een anonieme betaalkaart", klinkt het in een persbericht.

Proximus zal zijn promotie voor gratis dataverbruik blijven aanbieden aan zijn klanten met een abonnement. Maar om overlast van het platform van Niantic in de toekomst te vermijden door onrechtmatig gebruik van het spel via anonieme prepaid kaarten, heeft Proximus beslist om het gratis aanbod vanaf vandaag niet verder aan te bieden aan prepaid klanten. Deze klanten worden via sms verwittigd.