Mogelijke schutter Dadizele opgepakt

Er is een vierde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de moord in Dadizele, in West-Vlaanderen. Dat zegt de advocaat van de verdachte aan VTM NIEUWS. Het gerecht denkt dat hij de schutter is, maar zelf ontkent hij alle betrokkenheid. Het gaat om een man van 27 jaar uit het Gentse.

Ook gisteren werd al een nieuwe verdachte opgepakt in het dossier. De 26-jarige T.D. uit Dadizele werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van doodslag. "De verklaringen, die de verschillende verdachten in dit dossier hebben afgelegd, bevatten nog diverse tegenstrijdigheden en onduidelijkheden. Deze verklaringen dienen ook nog verder getoetst te worden aan de technische vaststellingen ter plaatse. Omtrent het respectievelijk aandeel van alle betrokkenen of de aanleiding van de feiten kan dan ook vandaag nog geen verder commentaar worden gegeven", zegt parketwoordvoerder Johan Lescrauwaet.

Gedood door verschillende schoten
In de nacht van maandag op dinsdag werd rond 23.30 uur een 20-jarige man uit Antwerpen vermoord in de Geluwestraat in Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. Buurtbewoners hoorden verschillende schoten en zagen daarna een man op straat liggen met een schotwonde in de halsstreek. Hij is ter plaatse gestorven. Het slachtoffer lag op zijn rug naast een auto.

De auto bleek van de verdachten met initialen M.K. en I.S. te zijn, twee twintigers uit Antwerpen. Meteen na de schietpartij sloegen ze op de vlucht. De politie kon hen later op de dag arresteren en nam hen mee voor verhoor. Zij zeggen intussen dat zij ook slachtoffers zijn, net als hun vriend die is doodgeschoten. Volgens hen hadden ze samen afgesproken met een drugdealer, maar liep het zaakje uit de hand. De dealer zou hun vriend daarna hebben doodgeschoten.