Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Thuisfront klaar voor match Red Lions

De Red Lions kunnen België straks een gouden medaille bezorgen. Wie wil, kan de wedstrijd tegen Argentinië live volgen op groot scherm in enkele Belgische hockeyclubs. In hockeyclub Braxgata in Boom zijn ze er alvast klaar voor.

Braxgata is de club van Red Lion Loïck Luypaert, dat maakt de hoop op winst bij de clubleden er alleen maar groter op. Vandaag trainden de spelers van Braxgata al in de Belgische driekleur en straks zitten ze allemaal aan het scherm gekluisterd voor wat een historische match moet worden.

Hoewel de Lions veel beter presteren dan de nationale voetbalploeg, is er van een echte gekte geen sprake. De leden van hockeyclub Dragons in Brasschaat laten het niet aan hun hart komen. Vijf van de Red Lions komen uit deze club, de leden kijken dan ook reikhalzend uit naar de match.

Familie
Ook de familie van de spelers is er klaar voor. De familie van Emmanuel Stockbroekx was niet val plan om naar Brazilië af te zakken, maar een kans op een medaille willen ze absoluut niet missen. Ze zullen er dan ook alles aan doen om de Red Lions naar de overwinning te schreeuwen.