Derde aanhouding in zaak Dadizele

De derde verdachte in het onderzoek naar de moord in Dadizele is nu ook aangehouden. Dat bevestigt het parket. De 26-jarige man werd gearresteerd op verdenking van doodslag. Sommige bronnen spreken ook van meerdere arrestaties. De twee jongemannen die woensdag al waren aangehouden, zeggen intussen dat ook zij slachtoffer zijn, net als hun vriend die werd doodgeschoten.

De 26-jarige T.D. uit Dadizele werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van doodslag. "De verklaringen, die de verschillende verdachten in dit dossier hebben afgelegd, bevatten nog diverse tegenstrijdigheden en onduidelijkheden. Deze verklaringen dienen ook nog verder getoetst te worden aan de technische vaststellingen ter plaatse. Omtrent het respectievelijk aandeel van alle betrokkenen of de aanleiding van de feiten kan dan ook vandaag nog geen verder commentaar worden gegeven", zegt parketwoordvoerder Johan Lescrauwaet.

Omdat het onderzoek nog volop loopt en de precieze omstandigheden onduidelijk zijn, kan het parket niet uitsluiten dat er nog andere verdachten op vrije voeten zijn.

Moord
In de nacht van maandag op dinsdag werd rond 23.30 uur een 20-jarige man uit Antwerpen vermoord in de Geluwestraat in Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. Buurtbewoners hoorden verschillende schoten en zagen daarna een man op straat liggen met een schotwonde in de halsstreek. Hij is ter plaatse gestorven. Het slachtoffer lag op zijn rug naast een auto.

Drugdealer
De auto bleek van de verdachten met initialen M.K. en I.S. te zijn, twee twintigers uit Antwerpen. Meteen na de schietpartij sloegen ze op de vlucht. De politie kon hen later op de dag arresteren en nam hen mee voor verhoor. Zij zeggen intussen dat zij ook slachtoffers zijn, net als hun vriend die is doodgeschoten. Volgens hen hadden ze samen afgesproken met een drugdealer, maar liep het zaakje uit de hand. De dealer zou hun vriend daarna hebben doodgeschoten.

Raadkamer
De verdachten moesten normaal vandaag voor de raadkamer verschijnen, maar vroegen uitstel. "Ik wil eerst in het dossier kunnen lezen wat er donderdag allemaal gebeurd is. Een nieuwe aanhouding sterkt de verklaring van mijn cliënt, namelijk dat een ander groepje een wapen had en zijn vriend heeft neergeschoten. Als hij niets te maken heeft met de doodslag, hoort hij niet langer in de cel te zitten voor die feiten."