Avondklok tegen Pokémongekte?

Het polderdorpje Lillo in het Antwerpse havengebied is de voorbije weken uitgegroeid tot een van dé trekpleisters voor spelers van Pokémon Go. Dat leidt tot zoveel overlast dat inwoners er pleiten voor een avondklok. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

Lillo is een dorpje met amper enkele tientallen inwoners, maar de rust wordt er deze zomer danig verstoord door honderden tot zelfs enkele duizenden Pokémonjagers per dag. Om een of andere reden kan je er immers erg zeldzame Pokémons vinden. De lokale horeca varen er wel bij, maar na sluitingstijd blijven heel wat spelers 's nachts in de omgeving rondhangen om de virtuele diertjes te vangen. Ze brengen dan vaak ook nog eens zelf alcoholische dranken mee om tijdens de jacht de sfeer erin te houden.

Extra controles en toezicht
Het Antwerpse stadsbestuur erkent de problemen, maar stelt dat een avondklok "niet aan de orde is, en sowieso juridisch haast onhaalbaar". 

"We organiseren al meer afvalophalingen en de politie houdt extra toezicht", stelt Philippe Beinaerts, kabinetschef van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). "De politie is intussen ook op zoek naar een contactpersoon van het bedrijf achter Pokémon Go, al blijkt dat niet evident. We willen zeker niet ten strijde trekken tegen Pokémon Go, maar er zijn locaties zoals Lillo die er gezien de hype gewoon niet geschikt voor zijn. De Diamantwijk hoort om veiligheidsredenen eveneens tot die categorie."