Daarom delen ouders foto comateuze zoon

De achttienjarige Matthias Schouppe uit het Oost-Vlaamse Lede kreeg tijdens een feestje een drug toegediend en raakte nadien in coma. De ouders van de jongeman hebben een foto van hun comateuze zoon op de sociale media gepost omdat ze iedereen willen waarschuwen voor de gevolgen van drugs. "We dachten dat we hem kwijt waren", zegt Frie Vernaillen, de moeder van Matthias, aan VTM NIEUWS.

Vorig weekend ging Matthias met enkele vrienden naar een feestje in een villa in Affligem. In de villa werd goed gedronken. “We waren met zessen ingegaan op de uitnodiging van de man, bij wie we eerder al waren geweest”, zegt Matthias. 

"We zijn hem kwijt"
Matthias was er met zijn tweelingbroer en vrienden. De vrienden en broer van Matthias vonden de sfeer wat raar en besloten het feestje al te verlaten rond 19 uur. Enkel Matthias en zijn vriend Steven bleven nog in de villa.  Ze kregen allebei de drug aangeboden rond 22 uur, nadat een Antwerpenaar aandrong om de liquide op te drinken.

“Zo word je weer nuchter”, klonk het. “Van wat er daarna gebeurde, herinner ik me niets meer”, zegt Matthias. Hij beweert dat het zou gaan om GBL (gamma-butytolactone). Die chemische drug wordt ook als partydrug gebruikt en is in combinatie met alcohol levensgevaarlijk. "Eerst waren we ongelooflijk kwaad op Matthias, omdat we dachten dat het aan de alcohol lag, maar toen vielen alle puzzelstukken in elkaar. We dachten dat we hem kwijt waren", aldus de moeder.

"Het is ons gelukt"
De tweelingbroer van Matthias, Quinten Schouppe, was intussen naar de villa teruggekeerd en raakte helemaal in paniek toen hij zijn broer roerloos zag liggen op de grond. Quinten heeft de man die Matthias de drug zou hebben toegediend nog hebben horen zeggen : “Yes, het is ons gelukt.”

Matthias kreeg in het stedelijk ziekenhuis van Aalst een maag-en blaassonde. Twee dagen na het feestje ontwaakte Matthias dinsdagochtend uit zijn coma. Gisterenmiddag mocht hij het ziekenhuis verlaten. "Iedereen deelt zijn vakantiefoto's en gelukkige momenten op Facebook, maar ik wou hiermee aantonen dat er ook vaak een andere kant is", vertelt Frie Vernaillen nog.