Weyts wil verbod op radarverklikkers

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil dat er een verbod komt op radarverklikkers, zoals die van Coyote. De uitspraak is een reactie op het succes van Coyote, een producent van radarverklikkers die een miljoen gebruikers heeft in ons land. Ook Elio Di Rupo (foto) werd er al eens mee gefotografeerd, toen hij nog premier was. 

"De wet zegt dat je geen apparatuur mag hebben die de vaststelling van een verkeersovertreding verhindert of bemoeilijkt, maar Coyote is toegelaten", stelt Weyts. 

"Alleen verkocht om ongestraft overtredingen te begaan"
"We weten allemaal waarom Coyote wordt aangekocht, namelijk louter en alleen om ongestraft verkeersovertredingen te kunnen begaan. Zeker als blijkt dat van de vierhonderd verkeersdoden in Vlaanderen er meer dan 30 procent te wijten zijn aan overdreven snelheid, is dit een asociaal instrument om u tegen te zeggen. Straffer wordt het nog als blijkt dat onder andere het BIVV en de federale politie samenwerken met Coyote", verklaart de minister.

"De dubbelzinnigheid omtrent Coyote en andere radarverklikkers mag, wat mij betreft, stoppen. Persoonlijk ben ik, zoals Frankrijk en Duitsland, voorstander van een verbod", aldus Weyts. In Frankrijk is Coyote niet verboden, maar het bedrijf heeft het systeem wel moeten aanpassen aan de wetgeving.