Verdachten opgepakt na moord in Dadizele

De politie heeft gisteren twee verdachten opgepakt na de schietpartij in Dadizele in West-Vlaanderen. Dat bevestigt het parket. Na verhoor door de onderzoeksrechter werden beide personen aangehouden op verdenking van doodslag.

In de nacht van maandag op dinsdag werd rond 23.30 uur een 20-jarige man uit Antwerpen vermoord in de Geluwestraat in Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. Buurtbewoners hoorden verschillende schoten en zagen daarna een man op straat liggen met een schotwonde in de halsstreek. Hij is ter plaatse gestorven. Het slachtoffer lag op zijn rug naast een auto.

De auto bleek van de verdachten met initialen M.K. en I.S. te zijn, twee twintigers uit Antwerpen. Meteen na de schietpartij sloegen ze op de vlucht. De politie kon hen later op de dag arresteren en nam hen mee voor verhoor.

Buren zagen na de schietpartij drie daders te voet wegvluchten. De politie, de brandweer en het gerechtelijk lab kwamen ter plaatse om de buurt te onderzoeken. Met een speurhond werd de buurt uitgekamd.

Over de aanleiding van de schietpartij wil het parket nog niet communiceren.

Bekijk ook: