Kamperen in luxe? Probeer 'glamping'

Heel wat wereldsterren deden het al in de VS of in Engeland, maar tegenwoordig kiezen ook almaar meer Vlamingen voor ‘glamping’, oftewel: luxueus kamperen. Belgische landbouwers krijgen alvast de oproep om hun erf open te stellen voor geïnteresseerden.

De hedendaagse ‘glampeerder’, een samenvoeging van ‘glamorous’ en ‘camping’, hoeft niet langer met tenten slaapzakken en ouderwetse gasstelletjes te zeulen, maar neemt zijn intrek in een super-de-luxe tent voorzien van alle comfort. En misschien nog wel het belangrijkste: het biedt de kans om samen met het gezin helemaal te herbronnen, weg van alle stress en drukte.

Kleine landbouwbedrijven
In Nederland, het kampeerland bij uitstek is het fenomeen al stevig ingeburgerd. Maar ook in Frankrijk, Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten staan er al ettelijke tenten opgesteld. De hype waait nu ook over naar België, want ook daar wil James Mennekens, vroegere topman van Center Parcs 'glamping' introduceren.

Het komende jaar moeten er een tiental locaties in ons land openen. Mennekens lanceert nu een oproep richting Belgische landbouwers om hun erf open te stellen voor geïnteresseerden. Daarbij komen vooral de kleinere landbouwbedrijven in het vizier, die het tegenwoordig almaar moeilijker krijgen om te overleven. 

“Ruimte geven aan het glampingtoerisme kan zeker voor de kleinere landbouwbedrijven zorgen voor een bijkomend inkomen. En laat het duidelijk zijn: dit soort toerisme zal in Vlaanderen alleen nog maar aan populariteit winnen", aldus Mennekens.

315 euro
In België kan je voorlopig enkel ‘glamperen’ in het Vlaamse Poperinge en in Vielsalm, nabij Wallonië. Het opzet is om op korte termijn in elke provincie een ‘glamping’ te openen. Een weekendje luxueus kamperen kost in het zomerseizoen alvast zo’n 315 euro voor het hele gezin.