Man vermoord op straat in Dadizele

In Dadizele in West-Vlaanderen is vannacht een 20-jarige man uit Antwerpen neergeschoten op straat. De daders zijn op dit moment nog voortvluchtig.

Het schietincident vond rond 23.30 uur plaats in de Geluwestraat in Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. Buurtbewoners hoorden verschillende schoten en zagen daarna een man op straat liggen met een schotwonde in de halsstreek. Hij is ter plaatse gestorven. Het slachtoffer lag op zijn rug naast een auto. Het is nog onduidelijk of dit zijn auto is of die van de daders.

Buren zagen na de schietpartij drie daders te voet wegvluchten. De politie, de brandweer en het gerechtelijk lab kwamen ter plaatse om de buurt te onderzoeken. Met een speurhond werd de buurt uitgekamd. De woordvoerder van het parket van West-Vlaanderen wil voorlopig alleen bevestigen dat er nog geen daders opgepakt zijn.

Over de aanleiding van de schietpartij wil het parket nog niet communiceren. De auto werd getakeld en rond 4.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Nog nooit gebeurd
"Voor zover ik me herinner, is zoiets hier nog nooit gebeurd", zegt burgemeester Ward Vergote (Visie). "We hadden afgelopen weekend mooie Halfoogstfeesten in de gemeente. Het weer zat mee, er was veel volk, iedereen heeft zich geamuseerd. Het was een perfect weekend. Dat dit dan moet gebeuren, is een domper op de feestvreugde", aldus Vergote.