Schietpartij in centrum van Gent

In de Vlaanderenstraat in Gent heeft er gisteren een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is één man "geneutraliseerd omdat hij zijn vuurwapen niet wou laten vallen", dat zegt de politie van Gent. De omstandigheden van de schietpartij zijn nog onduidelijk.

Het schietincident vond rond 18 uur plaats in de Vlaanderenstraat in het centrum van Gent. De straat is nog afgesloten maar alle gevaar is geweken. De feiten hebben "naar alle waarschijnlijkheid niets te maken met terroristische motieven", zegt de woordvoerder van de Gentse lokale politie.

"We hebben een oproep binnengekregen dat er zich een gewapende man op de openbare weg bevond. Onze ploegen zijn er naartoe gegaan en hebben een man met een vuurwapen aangetroffen. Ze hebben hem bevolen om het wapen te laten vallen. Daar is de man niet op ingegaan, waarna ze hem geneutraliseerd hebben. In het kader van het gerechtelijk onderzoek kunnen we geen andere info geven."

Het parket en het afstappingsteam kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Er werd een wetsgeneesheer en een wapendeskundige aangesteld. Er zou niemand anders gewond geraakt zijn bij het schietincident.

Bekijk ook: