ABVV betaalt boetes chauffeurs De Lijn

De socialistische vakbond bij De Lijn betaalt nog altijd boetes terug van buschauffeurs die een overtreding begaan. Anderhalf jaar geleden bracht VTM NIEUWS dat al aan het licht. Toen vroegen de politieke wereld en de directie van de Lijn aan de vakbond toen om daarmee te stopen. Maar dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Directie en vakbonden hebben al verschillende keren onderhandeld over deze zaak, maar de vakbond wil er niet mee stoppen. Als een buschauffeur dus een verkeersovertreding begaat, betaalt De Lijn die voor het grootste deel. Vanaf een tweede en derde boete moet de chauffeur zelf een groter deel opleggen.

Leden van het ABVV kunnen dan rekenen op een bijdrage van de vakbond. De politiek riep de het syndicaat al op om hier meteen mee te stoppen, maar na anderhalf jaar bestaat de praktijk nog steeds, klaagt Vlaams parlementslid Annick De Ridder.

Opnieuw overleg
De directie van De Lijn bevestigt dat de vakbond nog altijd boetes terugbetaalt, en dat het overleg al maanden niks oplevert. Roger Kesteloot, directeur van De Lijn laat weten dat het systeem anders moet. Na de zomer wil hij het overleg opnieuw  opstarten, en een oplossing vinden waarin iedereen zich kan vinden.