Kleuter overleden die mogelijk ziek werd na een slok zeewater

De 4-jarige kleuter uit Leopoldsburg die besmet werd met de E.coli bacterie is overleden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Aleyna trok in juli met haar ouders naar de Turkse rivièra en werd daar plots ziek. Eén week later lag het kind doodziek in het ziekenhuis en had al dagen onophoudelijk diarree en deed niets dan overgeven.

Eerst werd gedacht dat het kindje de bacterie opliep nadat ze een slok zeewater in haar mond kreeg, maar volgens bacteriologen kan het ook zijn dat ze iets verkeerds heeft gegeten of gedronken. "Het meisje kan evengoed een besmet glas melk hebben gedronken of besmet vlees of groeten", vertelt professor Herman Goossens.

Nadat Aleyna drie weken in het ziekenhuis verbleef, bleek dat het kindje hersendood was. Afgelopen vrijdag is ze dan overleden

“Gelukkig zeldzaam”
“De E. coli bacterie is een bacterie die we eigenlijk allemaal in onze darmen hebben zitten, dus normaal worden we daar niet ziek van. Maar bepaalde stammen van de E.coli bacterie zorgen er toch voor dat we heel ziek kunnen worden. Gelukkig is dit wel heel zeldzaam,” zegt viroloog Marc Van Ranst.