Klaar voor een zonnige feestdag?

Wie vandaag geniet van een dagje vrij, kan dat in het gezelschap van de zon doen! Het begint vandaag bewolkt maar geleidelijk wordt het zonniger met maxima tot 25 graden. Dinsdag en woensdag krijgen we nog meer zalig zomerweer met maxima rond 25 of 26 graden.

Maandagochtend hangt er hier en daar lage bewolking of een mistbank. In de loop van de namiddag worden die opklaringen geleidelijk breder. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden.

Ook dinsdag wordt het zonnig. De maxima liggen dan rond 20 graden in de Hoge Venen, rond 22 graden aan zee en tussen 23 en 25 of 26 graden elders. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit de noordoostelijke sector. Woensdag wordt een zonnige dag met maxima in de buurt van 25 graden, of in de Kempen misschien wel tot 27 graden. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit noordoost tot oost. Daarna krijgen we minder mooi weer.

Donderdag wordt het vanaf de Franse grens zwaarbewolkt met buiige regen, soms vergezeld van onweer. De maxima liggen rond 22 graden. De wind is zwak en meestal veranderlijk. Vrijdag zijn er veel wolkenvelden met kans op enkele lokale buien.