Brand in 3 huizen door cannabisplantage

Een zware brand in de Leuvensestraat in het centrum van Diest heeft vanmorgen drie huizen verwoest. Daarbij raakte niemand gewond, maar drie panden zijn wel onbewoonbaar verklaard. Twee van de huizen stonden leeg, het derde werd bewoond door een Turks gezin dat momenteel op vakantie is. De brandweer van Diest vermoedt dat de brand ontstaan is in een illegale cannabisplantage die tijdens het blussen ontdekt werd in de kelder van een van de leegstaande panden.

Vanmorgen rond 8.15 uur werd de brandweer gealarmeerd. De brand raakte pas na de middag geblust en daarbij hebben ze een tijdlang hulp gekregen van de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem. In het bewoonde pand werd nog gezocht naar de dochter van het Turkse gezin, die er volgens getuigenissen van buren regelmatig aanwezig was, maar zij bleek elders te verblijven. Ook een vierde pand raakte licht beschadigd.

"In de kelder van een van de leegstaande panden hebben we tijdens het blussen een cannabisplantage aangetroffen van 30 vierkante meter groot. We vermoeden dat de brand ontstaan is door kortsluiting in deze installatie. De branddeskundige die het parket heeft aangesteld zal hierover uitsluitsel moeten geven", aldus Eddy Pans van de brandweer van Diest.