Files naar zee (bijna) afgelopen

Wie vandaag met zijn voeten in het Belgische zand wil zitten, houdt maar beter rekening met de files. Hoewel de wegenwerken richting de kust afgelopen zijn, zorgen de naweeën van twee ongevallen deze voormiddag nog voor 40 minuten extra reistijd. Eerder vandaag moesten automobilisten nog rekenen op twee uur vertraging. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

De werken op de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde zorgden de voorbije weken voor ernstige hinder. Vooral richting de kust was het lang aanschuiven tijdens de fase van twee versmalde rijstroken tussen Erpe-Mere en Wetteren. Vanaf vandaag zijn opnieuw drie rijstroken beschikbaar, waardoor de verkeersvoorspellingen alvast optimistisch klonken.

Deze ochtend was het inderdaad vlot rijden naar de kust, maar door een aanrijding tussen twee personenwagens in Nevele lopen de files alweer op. Ook in Beernem waren door een ongeval tijdlang twee rijstroken gesloten. Ze zijn intussen weer vrijgemaakt, maar er is nog veel hinder. Door beide ongevallen staat er van Gent tot aan de kust minstens twee uur file.

Wie van Gent richting kust gaat, kiest beter voor de E17 en E403 of voor de R4 en de E34. Vanuit Antwerpen kan diezelfde E34 gevolgd worden.

Files richting Antwerpen
Ook wie naar Antwerpen moet, kan zich aan een pak verkeershinder verwachten. Door de werken op de E19 richting Nederland ten noorden van Antwerpen verliezen bestuurders al zeker een uur tijd. Zij krijgen dan ook de raad om via de A12 richting Nederland te rijden.