Motorrijder sterft na achtervolging

Op de Ringlaan in Tielt, in West-Vlaanderen, is vroeg deze ochtend een motorrijder om het leven gekomen na een frontale botsing op een graafmachine. De motorrijder werd achterna gezeten door een politiewagen, die eveneens tegen de graafmachine tot stilstand kwam. De twee inzittende politieagenten raakten daarbij gewond.

De motorrijder kwam rond 4 uur deze ochtend uit de richting van Pittem de Ringlaan opgereden. Hij merkte de graafmachine op de Ringlaan te laat op en botste er met zijn motor aan hoge snelheid op. De chauffeur was op slag dood. Ook de anonieme politiewagen van de politiezone uit Roeselare die de motorrijder al een tijdje achterna zat, kon de graafmachine niet meer ontwijken.

Met behulp van buurtbewoners, die gewekt werden door de luide knal, konden de geknelde politieagenten zich uit de wagen bevrijden vlak voordat die vuur vatte en volledig uitbrandde. De agenten werden overgebracht naar het Sint-Andriesziekenhuis voor verdere verzorging. De twee agenten raakten ernstig verwond, maar verkeren niet in levensgevaar.

Deskundige ter plaatse
Waarom de motorrijder precies werd achtervolgd, is nog onduidelijk. Ook over de identiteit van het dodelijke slachtoffer zijn verder nog geen details bekend. Het parket van Brugge heeft een deskundige ter plaatse gestuurd en heeft een onderzoek gestart.