Naar Nederland? Zo rij je best niet meer!

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor monsterfiles dit weekend op de E19 van Antwerpen richting Nederland. Tussen Sint-Job-int't-Goor en Brecht zijn er wegwerkzaamheden: vanaf vanavond moeten alle auto's daar over één rijstrook. Op een gemiddelde zaterdag in augustus passeren op die plek zo'n 40.000 auto's. We zijn dus gewaarschuwd: dat zal véél hinder geven.

Het was vanmiddag al behoorlijk druk aan de werken en straks moet al het verkeer nog over één rijstrook. Dat is geen fijn vooruitzicht voor wie dit weekend op vakantie vertrekt naar Nederland.  “We weten dat er op een gemiddelde zaterdag in augustus op die E19 richting Nederland tot 40.000 voertuigen passeren”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Nu moet al dat verkeer over één versmalde rijstrook en daarop mag ook maar 70 kilometer per uur gereden worden. Dus je ziet dat het daar heel moeilijk gaat worden. En we vrezen dus voor een zeer lange file en wachttijden die hoog kunnen oplopen.”

Tussen Sint-Job-in't Goor en Brecht vervangen ze het wegdek én er komen ook nieuwe vangrails. Tijdens de week moet je er dus over twee versmalde rijstroken; 's nachts en in het weekend over één rijstrook. Ook de oprit van Sint-Job, en de afrit van Brecht worden dan afgesloten. Je neemt dus eigenlijk beter de A12 naar Bergen-op-Zoom.  Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken klaar tegen 1 september.