Zo reageert man op oproep militair

“Een simpele goeiedag”, meer vroeg een patrouillerende militair niet in een emotionele brief op Facebook. Zijn pleidooi voor een beetje meer respect ging meteen viraal. Maar “wij Belgen zijn dit niet gewend zijn en weten ons geen houding te geven”, reageert Tom M., de vader van een jongen die gewond raakte tijdens de aanslagen op Zaventem.

In een open antwoord op Facebook legt hij uit waarom mensen geen goeiedag zeggen tegen militairen. “Een militair in uniform, met mitraillette in aanslag om de schouder,...dat is iets wat we enkel kennen van Platoon of the A-team... het maakt ons eigenlijk een beetje onzeker,...”, staat er te lezen. “We weten niet of dat mag...u kussen...en selfies trekken... en eerlijk gezegd, denk ik ook niet dat u daarop zit te wachten.”

Ook zijn brief werd ondertussen al massaal gedeeld. Hij eindigt met de boodschap: “...voor alle militairen, politie-agenten, en alle anderen die rechtstreeks te maken hebben met de idioten van dit moment: RESPECT!”.

Lees hier de integrale versie van de brief:

Beste militair,...

Mag ik u, eerder dan een simpele goeiedag of een eenvoudige dank u, een kus op de mond geven?

Ik ben Tom,... Een ruwe bolster blanke pit papa, heel toevallig uitverkoren om op 22 maart 2016 vanaf mijn roze wolk getrokken te worden,...recht met mijn voeten in de klei van de Rupelstreek.

Mijn zoon, net 17 geworden, stond namelijk op die dag samen met 97 andere klasgenoten, vrienden, en leerkrachten klaar om op Italiëreis te vertrekken toen enkele "verlichte geesten" een one-way-ticket Alibaba-Walhalla geboekt hadden.

Hij is er vanaf gekomen met een schampschot net onder het strottenhoofd... Peanuts achteraf bekeken,... maar iedere keer ik nu, amper 4 maanden later, het intussen dik geworden litteken insmeer met factor 50 zonnecreme , voel ik weer hoe het is om de lotto te winnen.

Voor m'n werk reis ik vaak,...en ik kom dus ook regelmatig op Zaventem,...
...en inderdaad,...ik loop jullie voorbij,...de blik op oneindig, net zoals iedereen...

Maar beste militair,...dat is omdat wij,...Belgen,...simpele zielen, het niet gewend zijn, en ons geen houding weten te geven.

Een militair in uniform, met mitraillette in aanslag om de schouder,...dat is iets wat we enkel kennen van Platoon of the A-team...

het maakt ons eigenlijk een beetje onzeker,...

we zouden niet liever dan naast u komen te staan,...u kussen, en selfies met u trekken met de middelvinger omhoog,...

Die we dan op facebook posten, hopend dat de volgende idiote self-made suicide bomber de post leest, en wie weet, inziet dat hij misschien tóch beter zijn ballen laat hangen in plaats van ze door een inkomhal te lanceren...in ruil voor een glansposter portret in Molenbeek.
...hopend dat ze inzien, dat hun acties "ons" niet de gewenste angst bezorgen, maar veel eerder de vastberadenheid om nu eindelijk eens met alle middelen grote kuis te houden in de échte "afvalligen" van onze maatschappij...

Maar, beste militair,...we weten niet of dat mag...u kussen...en selfies trekken...

...en eerlijk gezegd, denk ik ook niet dat u daarop zit te wachten.

Dus om alle onduidelijkheid voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen, zonder te vervallen in een "kiss a soldier-hype", bij deze:...

...voor alle militairen, politie-agenten, en alle anderen die rechtstreeks te maken hebben met de idioten van dit moment.

RESPECT!