Dossier Terreurdreiging

Drie personen opnieuw vrijgelaten in terreuronderzoek

De federale politie is vannacht op verschillende adressen in Brussel binnengevallen in het kader van een terrorismedossier. Dat meldt het parket in een persbericht. Er werden huiszoekingen verricht op zes adressen in Laken, een in Evere en een in Anderlecht. Twee mannen en een vrouw werden opgepakt, maar zijn intussen alweer vrijgelaten.

Bij de politieacties zijn in totaal drie personen meegenomen voor verhoor. Het gaat om Wassime A., Asma A. en Malika B. Er werden geen wapens of explosieven teruggevonden en er was geen plan voor een aanslag, meldt Eric Van der Sypt van het federaal parket nog. Sommige media meldden dat één van de arrestanten een teruggekeerde Syriëstrijder is, maar het parket bevestigt dat niet.

"Gezocht: gevaarlijke Syriëstrijder"
“De drie verdachten die werden opgepakt zijn vanmiddag ondervraagd door de onderzoeksrechter”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Katrien Saelens. “Maar die vond dat er onvoldoende bewijs was om hen langer aan te houden. Een van de verdachte is een teruggekeerde Syriëstrijder. Het parket liet weten dat de huiszoekingen kaderden in een onderzoek naar een erg gevaarlijke teruggekeerde Syriëstrijder, maar over zijn identiteit is niets gekend. Het parket benadrukt wel dat er geen aanwijzingen zijn voor een nieuwe aanslag.”