Zo kan je 60 vallende sterren per uur zien

De meteorenregen Perseïden passeert deze dagen door ons hemelruim. VTM-weervrouw Jill Peeters legt uit op welke manier je het meeste vallende sterren kan zien. "Morgennacht is het hoogtepunt, dan kan je tot wel 60 vallende sterren per uur zien."

De Perseïden zijn jaarlijks zichtbaar, maar in België is het niet altijd even makkelijk om ze te zien. Daar zitten de lichtvervuiling en de wolken vaak voor iets tussen. "Het hoogtepunt is morgennacht, maar dan is de maan voor 70% zichtbaar en dan zorgt ze voor heel veel licht, wat het moeilijker maakt om de meteoren te zien. Ze gaat om 1.30 uur onder en vanaf dan kan je heel veel vallende sterren zien. Je kijkt daarvoor best naar het noordoosten," legt Jill Peeters nog uit.

Voor iedereen
De Perseïden zijn voor iedereen zichtbaar. Je hebt geen telescoop of ander professioneel materiaal nodig. De beste tijd om wensen te doen is dus morgen. "Misschien kan je dan wensen voor zomerweer," sluit Jill nog af.

De Perseïden zijn al sinds gisterennacht zichtbaar en blijven dat nog tot de nacht van volgende week maandag op dinsdag.