Dossier Terreurdreiging

Bommelding viseerde vliegtuigen SAS

De bommelding die gisterenavond binnenliep op de luchthaven van Zaventem, was gericht tegen een vliegtuig van de vliegtuigmaatschappij SAS. Dat meldt het federaal parket nu. Op het moment van de melding waren twee vliegtuigen van SAS onderweg naar Zaventem, één uit Oslo en één uit Stockholm. Na hun landing op de Brussels Airport werden ze gecontroleerd op explosieven, maar daarbij werd niets gevonden. 

Rond 18 uur gisterenavond werd het federaal parket geïnformeerd over de mogelijke dreiging. Dat gebeurde wellicht via twee tweets. Gisteren liet Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, nog weten dat er een bericht was binnengekomen "dat wereldwijd werd verspreid via internationale samenwerking." Toch zou er "geen concrete aanleiding tot paniek" geweest zijn. 

Hoewel er uiteindelijk niets werd gevonden op de twee vliegtuigen van SAS, wordt het onderzoek naar een mogelijke dreiging wel verder gezet. "Een onderzoek waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten", aldus het parket.