Bommelding op vluchten naar Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem is in de loop van de vooravond een bommelding binnengelopen. Het zou gaan om twee vliegtuigen die naar de luchthaven op weg waren. Het federaal parket bevestigt dat er maatregelen werden genomen na "een dreiging die ernstig genoeg was". Intussen zijn beide vliegtuigen veilig geland, en bleek er niks aan de hand. Dat is bevestigd aan onze redactie door de burgemeester van Zaventem Ingrid Holemans.

Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, bevestigt dat er een bericht was binnengekomen "dat wereldwijd werd verspreid via internationale samenwerking." Toch zou er "geen concrete aanleiding tot paniek" geweest zijn. Ook bij het crisiscentrum is te horen dat er "geen concrete dreiging is." Wel was er informatie die ernstig genomen werd en door het crisiscentrum onderzocht wordt.

Even later doken ook berichten op dat het medisch rampenplan werd afgekondigd, maar dat is intussen niet meer het geval. De dreiging wordt nu verder onderzocht, maar voorlopig lijkt het om loos alarm te gaan.

Twee vliegtuigen
Het Rode Kruis meldt dat twee van hun teams gereageerd hebben op een bommelding op twee vliegtuigen. Het kabinet van Jambon wil dit echter niet bevestigen. Op Flightradar is te zien dat een vliegtuig afkomstig uit het Marokkaanse Nador en op weg naar Brussel om 18.15 uur in Toulouse geland is. Om 19.35 uur is het vliegtuig weer opgestegen in Toulouse en volgens de informatie op Flightradar zou het kort na 21 uur moeten landen op Zaventem.