Opgepast! Fraude met kredietkaart

Honderden Belgen hebben de afgelopen weken bericht gekregen dat hun kredietkaart geblokkeerd is, omdat ze misbruikt werd. Opvallend is dat dit twee keer meer gebeurt in de vakantie dan in de rest van het jaar.

Wanneer mensen tijdens de vakantie op reis gaan, springen ze vaak wat nonchalanter om met hun kredietkaart en daar profiteren fraudeurs van. Ook Roxanne Bleijenbergh werd slachtoffer. Zij kreeg na haar vakantie in Portugal een brief  van betaalbeheerder Worldline met de melding dat fraudeurs haar kredietkaart misbruikt hebben.

In de eerste zes maanden van dit jaar waren er gemiddeld 300 gevallen per maand van fraude met betaalkaarten. En in augustus en september loopt dat makkelijk op tot het dubbele.

Vaker op reis in zomer
“Mensen gaan vaker op reis in augustus en september, gebruiken ook vaker hun kredietkaart”, zegt Sarah Thomas van Worldline. “Het risico is dus groter om het slachtoffer te worden van het vervalsen van kredietkaarten. Daarom is het allerbelangrijkste om uw betaalkaart op elk moment in de gaten te houden.”

Worldline raadt aan om je visakaart nooit achter te laten in je hotelkamer, auto of caravan. “Geef ze ook nooit mee met de ober op restaurant, maar zorg ervoor dat je ze op elk moment in de gaten hebt”, voegt Sarah Thomas eraan toe.