Koning bezoekt agentes hakbijlaanval

Koning Filip heeft vandaag een bezoek gebracht aan Charleroi, naar aanleiding van de aanval op twee agentes afgelopen zaterdag. Hij bezocht eerst het Grand Hôpital de Charleroi bezoeken, daarna begaf hij zich naar de plaats van de aanval. 

Tijdens zijn bezoek maakte de koning tijd voor gesprekken met de lokale autoriteiten en het politiepersoneel dat op de bewuste zaterdag van dienst was.

"Steun is belangrijk"
Het doet het politiekorps van Charleroi deugd dat ook de koning zijn steun persoonlijk komt betuigen na de aanslag van afgelopen zaterdag. "Zelfs aan de andere kant van de wereld zijn ze gevoelig voor hetgeen in Charleroi is gebeurd. Het feit dat de Koning, die in Rio was, naar hier wou komen voor hij op vakantie vertrekt en zijn steun wou betuigen aan de politie, is heel erg belangrijk", aldus korpschef Philippe Stratsaert.

Onthoofding?
De twee agentes zijn ondertussen uit een kunstmatige coma gehaald. “De agente die het minst gewond is geraakt, moet wel nog een tweede keer geopereerd worden. Ze is overgebracht naar een ander gespecialiseerd ziekenhuis. Ze heeft blijkbaar iets aan een zenuw in haar kaak. De zwaarstgewonde agente heeft een volledige horizontale snee over het gezicht. De politie gaat ervan uit dat de dader haar wilde onthoofden”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Katrien Saelens.

IS-aanval
Khaled Babouri (33) sloeg zaterdag toe in het politiecommissariaat van Charleroi. Hij verwondde er met een machete twee agenten in het aangezicht. De man werd door een derde agente neergeschoten en overleed een tijdje later in het ziekenhuis. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag intussen opgeëist.