Wit poeder in brieven Landegem blijkt suiker

In een officiële postbus van bpost aan de Lindekouter in Landegem zijn drie verdachte brieven met wit poeder ontdekt. Dat bevestigt Johan Cornelis, burgemeester van Landegem (Oost-Vlaanderen) aan VTM NIEUWS. Na onderzoek bleek dat er in twee brieven suiker en bloem zat, in een derde zat paardenmest. Twee postbodes werden naar het ziekenhuis gevoerd met tintelingen in de handen en het aangezicht. De civiele bescherming kwam ter plaatse en de omgeving werd afgesloten.

Een postbode trof de verdachte omslagen aan toen hij de brievenbus leegmaakte tijdens zijn ronde. Toen één van de brieven scheurde, viel er wit poeder uit. De postbode kreeg het witte poeder op zich en werd onwel.

Tintelingen
De man riep de hulp in van zijn diensthoofd, die ter plaatse kwam en ook onwel werd. Zij klaagde over tintelingen in het aangezicht. Ze werden beiden afgevoerd naar het UZ Gent.

"Over de afzender of de geadresseerde is nog niets gekend. De brieven hadden geen postzegel", zegt burgemeester Cornelis.

Antraxalarm
De zenuwen staan extra gespannen nadat burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (PS) vrijdag een brief met verdacht poeder kreeg. Ook toen werd gevreesd dat het om antrax ging.