Chirokamp stopgezet na besmettelijk virus

De meisjes van Chiro Witgoor Dessel hebben hun kamp vroegtijdig moeten stopzetten omdat een dertigtal kinderen, leiders en mensen van de kookploeg ziek zijn geworden. Het zou gaan om het norovirus. Het besmettelijke virus is een van de belangrijkste oorzaken van buikgriep en veroorzaakt misselijkheid en diarree.

Met 130 waren de meisjes van Chiro Witgoor Dessel op kamp in Brasschaat. Maar geleidelijk aan kregen steeds meer leden van het kamp last van buikkrampen. De leiding heeft nochtans alle middelen ingezet om het virus tegen te gaan. "We hebben de dokter van wacht gebeld en die raadde ons aan om de kinderen te isoleren en heel goed om te gaan met handhygiëne. Dat hebben we ook gedaan, maar het werd steeds erger en erger.” zegt Jo Kuypers, één van de begeleiders van het kamp.

De begeleiders besloten dan maar om de dokter van wacht te laten komen naar de kampplaats. "Toen zijn alle ergste gevallen naar huis moeten gaan en de dag erna hebben we alle kinderen naar huis moeten sturen op doktersadvies”, aldus Kuypers nog. Gisteren was het normaal een bezoekdag waar ouders hun kroost een dagje konden komen bezoeken, maar het werd dus noodgedwongen een afhaaldag.

Afsluiter kamp
Chiro Witgoor Dessel is alvast niet van plan om het kamp zo in mineur te laten eindigen, en postte op haar Facebook pagina het volgende. “Wegens ziekte van een groot aantal leden en leiding zal het kamp van de meisjes vandaag worden stopgezet. De bezoekdag zal dus ook niet meer doorgaan. Het kamp zal zeker nog op een andere manier worden afgesloten. We willen iedereen bedanken voor het begrip en de helpende handen!”

"Al tweede kamp dit jaar"
Het Is al het tweede jeugdkamp dit jaar dat moet stopgezet worden omdat er een ziekte uitbreekt. Het norovirus kan zich ook via besmet voedsel verspreiden. Het voedselagentschap roept jongeren die op kamp gaan op om voorzichtig te zijn met voedsel, maar controles op jeugdkampen zijn er niet.