VSOA: "Verhoog terreurniveau politie"

Politieagenten worden wel degelijk geviseerd door terroristen. Dat bewijst de terreuraanslag in het politiekantoor in Charleroi. Dat zegt het Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt Politie. Zij vragen dan ook dat het terreurniveau voor politieagenten verhoogd wordt.

"Deze terroristische aanslag bevestigt hetgeen wij sedert 15 januari 2015 zeggen: politieagenten worden geviseerd door de terroristen", zegt het VSOA. De liberale overheidsvakbond vindt ook dat de beoordeling van het dreigingsniveau voor politieagenten onmiddellijk moet verhoogd worden van 2 naar 3. "Wij vinden ook dat het tijd is om te luisteren naar onze eisen op het gebied van specifieke veiligheidsmaatregelen voor de politie, zowel de collectieve als de individuele."

Gisteren stak een man om nog onbekende redenen twee politieagenten met een machete in het aangezicht. Een daarvan raakte zwaargewond, de andere kwam er met lichte verwondingen vanaf. Mogelijk wilde de man meerdere slachtoffers maken, maar door de strenge veiligheidsmaatregelen bleef de schade beperkt.

Bekijk ook: