Let op: Toerist naast u is mogelijk gauwdief

In Brussel zijn gisteravond drie gauwdieven opgepakt op verdenking van een diefstal van een portefeuille aan het Gentse Gravensteen. Het slachtoffer had met zijn smartphone foto's van de vermoedelijke daders gepakt, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De drie daders waren in de buurt ook toeristische kiekjes aan het nemen. 

Een Spaanse toerist deed gisterenmiddag aangifte van een gauwdiefstal bij de lokale politie van Gent. "Hij was in de omgeving van het Gravensteen foto's aan het nemen en had een duw in de rug gevoeld. Hij stelde vast dat zijn portefeuille uit zijn rugzak verdwenen was. Er stonden op het moment van de feiten drie jonge mannen in zijn buurt die ook foto's van het Gravensteen namen. Het slachtoffer had een vermoeden dat deze personen de diefstal gepleegd hadden en had foto's kunnen nemen van de vermoedelijke daders", meldt het parket.

De foto's werden door de politie intern verspreid en de drie verdachten werden rond 18 uur aangetroffen op het Brouckèreplein in Brussel. Ze werden opgepakt voor verhoor maar twee van hen ontkenden dat ze in Gent geweest waren. Eén verdachte, die al gekend stond voor gauwdiefstallen, bekende echter een poging diefstal in Gent. Het parket dagvaardde de verdachten in snelrecht. Het gaat om drie Roemeense mannen van 19, 20 en 26 jaar oud.