Roddel over "aanslag" in Knokke gaat viraal

De veiligheidsdiensten drukken een hardnekkige roddel de kop in over een mogelijke aanslag in Knokke. Er gaat al een paar dagen een gerucht rond dat er wapens zijn gevonden in een strandcabine. Die zouden dienen voor een aanslag tijdens De Nacht van het Zoute, een evenement dat altijd veel volk trekt. Het OCAD, de dienst die de dreiging analyseert, ontkent dat met klem.

Het gerucht dat er een aanslag in de badstad verijdeld werd, ging op sociale media een eigen leven leiden. De informatie leek behoorlijk concreet: op het strand waren wapens in een strandcabine gevonden en ook in een bestelwagen in de stad zouden wapens aangetroffen zijn door de politie. “Wij hebben dat onderzocht en er is niets van aan”, aldus de politie.

“Het gaat om een gerucht. Er is helemaal niets gevonden en er is al zeker geen sprake van een verijdelde aanslag. We roepen iedereen op om dit gerucht de wereld uit te helpen.” De politie vraagt de mensen wel om waakzaam te blijven. “Het is niet omdat het nu loos alarm bleek dat mensen schrik moeten hebben om ons te contacteren als ze iets verdacht zien.”