Vlaamse Verdedigings Liga weer online

Amper één dag nadat de Facebookpagina van de Vlaamse Verdedigings Liga offline was gehaald, is die opnieuw geopend. "Wij laten ons niet zomaar muilkorven", staat er te lezen. De Facebookpagina veroorzaakte heel wat verontwaardiging na de racistische praat na de dood van de 15-jarige Ramzi Mohammad Kaddouri. 

Het is voorlopig niet duidelijk wie er achter de nieuwe Facebookpagina van de liga zit. Gunther Vleminx, de beheerder van de vorige groep, ontkent met klem dat hij erachter zit. Op de nieuwe Facebookpagina staat momenteel nog niet veel informatie: enkel een verwijzing naar de website van Vlaams Belang en excuses voor de ranzige post over de verongelukte Genkenaar. In een andere post worden wel likes gevraagd voor 'held' Vleminx. 

Intussen wil het Antwerpse parket de Vlaamse Verdedigings Liga dit jaar nog dagvaarden. Wie er effectief voor de rechter moet verschijnen, is nog onduidelijk, maar de kans is groot dat het om Gunther Vleminx gaat. De Antwerpenaar sloot eergisteren de Facebookpagina af na de commotie rond de gortige commentaren op het dodelijke quadongeval van de jonge Genkenaar Ramzi Mohammad Kaddouri. 

Bekijk ook: