Vriendin Heike: "Doneer aan kinderkankerfonds"

Nadat Heike Claeys vorige week in een emotionele video op YouTube vertelde dat ze kanker heeft, roept haar vriendin Fleur Deprince op om geld te schenken aan het kinderkankerfonds. “Eerst wilde ik enkel geld inzamelen voor Heike, maar ze wil altijd iedereen helpen”, aldus Fleur aan Het Laatste Nieuws.

Het aangrijpende filmpje van Heike ging vorige week viraal op YouTube. Daarin deed het 15-jarige meisje uit de doeken dat ze lijdt aan de ziekte van Hodgkin, een soort lymfeklierkanker. De moedige boodschap inspireerde Fleur om een actie op poten te zetten. “Ik wilde oorspronkelijk geld inzamelen omdat Heike een goede vriendin is en chemotherapie veel geld kost. Maar na overleg met Heike en haar ouders heb ik besloten een oproep te doen voor het kinderkankerfonds. Er zijn tenslotte veel andere kinderen die geholpen moeten worden.”

Volgens Fleur is het kenmerkend voor Heike dat ze wil dat het geld naar een goed doel gaat. “Heike is altijd een persoon geweest die iedereen wil helpen. Ze kijkt niet naar haar eigen problemen, maar wil eerst anderen steunen. Ik weet dat ze zelf alle steun kan gebruiken.”

"Steun brengt motivatie"
De familie van Heike reageert enthousiast op het initiatief. “Alle steun voor het kinderkankerfonds is welkom”, aldus papa Sam Claeys. “Niet alleen haar vriendinnen en directe omgeving bieden steun, ook verre vrienden en zelfs onbekenden lieten hun steun al blijken.” Heike zelf heeft via een videoboodschap ook gereageerd op het initiatief. “Ik wil Fleur bedanken: ze is lief en zal het nog ver brengen. Uit alle steun haal ik enorm veel motivatie.” 

Bekijk ook: