Vriend bekent moord op parking Decathlon

De moord op het 17-jarige meisje op de parking van Decathlon in Anderlecht is opgelost. De 17-jarige jongen die het meisje als vermist opgaf, heeft bekend dat hij haar wurgde nadat ze van het dak was gevallen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De politie trof het lichaam van Thaynara da Conceição aan op 7 juni in de struiken aan de parking van de Decathlon in Anderlecht. Een vriend van het meisje had haar als vermist opgegeven en verklaarde al snel dat het meisje op de dakrand van de winkel was gaan zitten en naar beneden was gevallen. De jongen verklaarde dat hij nadien in paniek naar huis gegaan is.

Gisteren heeft de 17-jarige jongen echter bekend dat hij gemerkt heeft dat Thaynara nog leefde na de val. Hij nam haar daarna mee naar een bosje, kleedde haar uit en verkrachtte haar. “Plots stopte ze met ademen”, aldus de jongen. “Ik dacht dat ze dood was, maar om haar niet nodeloos te laten lijden, heb ik haar gewurgd met haar ketting.”

De dader is inmiddels ondergebracht in een gesloten instelling. In 2015 liep er bij het parket van Nijvel al een dossier tegen hem omdat hij een meisje zou hebben geslagen. Verder was er ook een klacht van een meisje dat beweerde dat de jongen haar wilde misbruiken. 

Bekijk ook: