Zo makkelijk geraak je TML gratis binnen

Twee Nederlanders zijn - zonder ticket, maar verkleed als security – zonder probleem Tomorrowland binnengewandeld. “We zijn denk ik 200 man personeel, 50 man security, politieagenten en honden voorijgelopen”, lachen de twee, terwijl ze alles op camera vastleggen. De Nederlandse website Geenstijl.nl publiceerde de video.

Een zwarte broek, een zonnebril, een T-shirt met een logo van een securitybedrijf en een walkietalkie van Bart Smit. Meer hadden twee jonge Nederlanders niet nodig om het ‘hoogbeveiligde’ Tomorrowland binnen te geraken. Het duo filmt hoe ze naar het festival wandelen. “Ik heb drie T-shirts aan om breder te lijken”, klinkt het.

Ze vragen aan 'andere medewerkers' hoe het gaat, en wandelen zonder verpinken binnen. Tot hun eigen verbazing, want op voorhand was aangekondigd dat niemand het terrein zou mogen betreden zonder fouillering. "Vind jij het niet spannend?", klinkt het. Waarop de andere antwoordt dat hij het "doodeng" vindt.

Terreurniveau
Net voor ze binnengaan, hebben ze het nog over het verhoogde terreurniveau in ons land en merken ze dat de echte security geen zwarte maar grijze T-shirts draagt. Maar voor ze het goed en wel beseffen, staan ze gratis en voor niets op het uitverkochte Tomorrowland.

De festivalorganisatie en de lokale politie hadden nochtans extra veiligheidsmaatregelen genomen. Elke vorm van bagage werd gecontroleerd bij de ingang van het festivalterrein en er waren ook metaaldetectiepoorten. "We hebben ervoor gezorgd dat het heel moeilijk is om ons festival te bereiken, zonder de juiste tickets of zonder identiteitskaart", klonk het toen. "Mensen die hier niet moeten zijn, zullen niet binnen geraken."

Teleurgesteld
De federatie van Bewakingsfirma's zit verveeld met heel de zaak want dit kan eigenlijk niet, zeggen ze. De andere bewakingsagenten hadden moeten zien dat de Nederlandse jongens nep waren, maar ze nemen het ook die twee kwalijk, ze bekijken nog of ze een klacht tegen hen gaan indienen.