"'Pokémonagenten' waren niet op jacht"

De politieagenten van de zone Brussel-West die tijdens de nationale feestdag gespot werden in het Elisabethpark in Koekelberg, waren niet op Pokémon-jacht. Dat zegt de politiezone na een intern onderzoek dat werd opgestart.

De betrokken politie-inspecteurs hebben zich aangeboden bij de korpschef om het verhaal recht te zetten. "Tijdens hun ronde op 21 juli 2016 door het Elisabethpark merkten de inspecteurs dat er zich daar een ongewoon grote groep mensen verzameld had. Ze vroegen een jongeman om de reden van de toeloop. Die lichtte hen toe dat de aanwezigen het spel Pokémon Go speelden en dat er zich op dat moment virtueel lokaas in het park bevond. Na de situatie even gadegeslagen te hebben, zetten de inspecteurs hun ronde verder", stelt de politiezone Brussel-West.

Patrouilles
De directie van de politiezone benadrukt dat de inspecteurs hun werk correct hebben gedaan. De inspecteurs zullen, gezien het verhoogd dreigingsniveau, blijven patrouilleren in de parken tijdens grote evenementen met grote menigtes om te allen tijde alert te reageren, klinkt het.

In een persbericht geeft de politiezone Brussel-West ook nog enkele tips mee voor de Pokémon-jacht. Zo mogen Pokémon Go-spelers niet vergeten dat ze zich op de openbare weg bevinden en dus de verkeersregels moeten naleven, dienen ze privéterrein te respecteren en moeten ze opletten voor zakkenrollers, want ook zij kunnen een "lure" (het virtueel lokaas) uitzetten.

Bekijk ook: