Pizza.be neemt Just Eat over

Het Nederlandse Takeaway.com - in België actief onder de merknaam Pizza.be - neemt de activiteiten van sectorgenoot Just Eat over in België en Nederland. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. 

Pizza.be en Just Eat bieden dezelfde dienst aan: via hun internetplatform kan men maaltijden van restaurants thuis laten leveren. Takeaway.com neemt nu dus zijn concurrent over en dat zal ook de consument voelen. "Klanten krijgen nu een grotere keuze aan restaurants en die laatste hebben dan weer toegang tot een groter publiek voor hun maaltijden", zegt het bedrijf. Geschat wordt dat de combinatie in Nederland en België maandelijks ongeveer 2 miljoen bestellingen zal verwerken. 

De activiteiten van Just Eat zullen worden overgenomen door Pizza.be, en daardoor wordt het marktaandeel van de online maaltijdleverancier in de Benelux gevoelig uitgebreid. Dat is ook in lijn met de strategie, zegt de Nederlandse oprichter van Takeaway.com Jitse Groen. 

22,5 miljoen euro
Met de overname is 22,5 miljoen euro gemoeid. De overnamesom wordt voor 80 procent uitbetaald in cash bij afronding van de transactie en 20 procent zal na zes maanden worden overgemaakt, als aan bepaalde verplichtingen is voldaan.