"Ziekelijk racisme" na dood Vlaamse Ramzi

Op de sociale media wordt met afgrijzen gereageerd op de racistische reacties na het overlijden van de 15-jarige Ramzi Mohammad Kaddouri uit Genk. De jongen overleed in Marokko bij een ongeval met een quad. "Deze mensen moeten geholpen worden, maar kunnen/willen dat wellicht niet", zegt mediaminister Sven Gatz (Open Vld).

De reacties op het overlijden van de tiener werden al honderden keren gedeeld op Twitter en Facebook. Het gaat van "Hij was op verlof naar het land van herkomst. Hij geeft 't goeie voorbeeld. Hij blijft meteen ginder" tot "Sinds wanneer is een geitenneuker een Vlaming?".

De minister noemt de weerzinwekkend en getuigen van "ziekelijk racisme". Ook bij zowat alle andere partijen wordt met ongeloof gereageerd. "Dat de dood van een jongen aanleiding geeft tot vreselijke racistische opmerkingen", zegt Vlaams parlementslid Tine Soens (sp.a). "What's wrong with this world?", "Zum kotsen", vindt Brussels parlementslid Yamila Idrissi (sp.a). "That's it, I give up", stelt Youssef Kobo (CD&V). Sp.a-voorzitter John Crombez reageert op Twitter: "Bah, ben er niet goed van".