Tot het weekend elke dag regen

Slecht nieuws voor wie niét op vakantie is: tot het weekend krijgen we deze week elke dag regen. Vandaag krijgen we veel wolken, met perioden van regen of motregen bij maxima van 15 tot 19 graden. Tot en met vrijdag blijft de kans op buien bestaan, bij iets zachtere temperaturen. Vanaf het weekend wordt het wel droog met soms brede opklaringen en maxima van 20 tot 25 graden, meldt het KMI.

Vanavond en vannacht blijven veel wolken hangen, met soms regen of motregen. Op het einde van de nacht wordt vooral over het westen de regen intenser. De temperaturen veranderen nauwelijks: minima van 13 tot 18 graden.

Morgen hetzelfde beeld, al wordt het met maxima tussen de 18 en 23 graden zachter. Donderdag wordt het in het zuidoosten van het land zwaarbewolkt met regen of buien en kans op onweer. Elders is het wisselend bewolkt met enkele buien en bredere opklaringen in het noordwesten, en maxima rond 22 graden.

Droog weekend
Vrijdag wisselen zon en wolken af en kunnen er nog buien vallen, lokaal met een donderslag. Van zaterdag tot maandag blijft het droog en wordt het meestal zonnig.