De flitspaal flitst niet meer

Steeds meer politiekorpsen in eigen land schakelen over op snelheidscamera’s die werken op basis van infraroodstralen. Autobestuurders zullen dus geen witte flits meer zien wanneer de bestuurder voor hen te snel rijdt. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 

Het grootste voordeel van de nieuwe camera’s is dat de snelheidscontroles met deze apparatuur zo goed als onopgemerkt voorbijgaan. Veel automobilisten worden door de huidige witte lichtflits gewaarschuwd dat er een snelheidscontrole in de buurt is, waardoor ze algauw afremmen. Door de infraroodcamera’s zullen veel autobestuurders pas merken dat ze geflitst werden als de boete in hun bus valt.

Politiekorpsen zijn alvast enthousiast
Veel politiekorpsen zijn alvast enthousiast over de nieuwe flitsapparatuur. “Doordat de flits niet meer te zien valt, lossen we nog een aantal vervelende randfenomenen op”, zegt commissaris Danny Wendelen van de politiezone Heusden-Zolder aan Het Nieuwsblad . “Bestuurders die met hun lichten anderen waarschuwen. Of bestuurders die meteen rechtsomkeer maken om met onze mensen in discussie te gaan. Meteen de reden waarom we ’s nachts uit veiligheid twee agenten voorzien voor de flitswagen.”

“Een flitscamera op basis van infrarood laat ook toe dat je ’s nachts het tegemoetrijdende verkeer kan controleren”, zegt ook de politie van Geraardsbergen-Lierde. “Met een traditionele flitscamera zou je bestuurders even verblinden, met alle gevaar van dien.” En ook de prijs overtuigt: de infraroodcamera’s zouden niet veel meer geld kosten dan de huidige apparatuur. 

Bekijk ook: