Iedereen wil weten of hij 6,1 miljoen won

Bij de Nationale Loterij zijn vandaag al een zeventigtal oproepen binnengekomen van mensen die zeker wilden zijn dat zij niet de ruim 6,1 miljoen euro hebben gewonnen die nog niet is opgeëist. De winnaar blijft echter spoorloos, zegt woordvoerster Kristel Vervloessem.

De Nationale Loterij is op zoek naar de winnaar van de Lotto van 26 maart. De gelukkige heeft 6.176.202 euro gewonnen, maar daagt niet op. De loterij liet een formeel oproepingsbericht publiceren in Nederlands-, Frans-, en Duitstalige kranten. Voorlopig nog zonder resultaat. De winnaar heeft nog een kleine twee weken om zich te melden, daarna vervalt zijn ticket.

Volgens de Loterij gaat het om een uniek geval, omdat de winst zo aanzienlijk is. "Zeker grote winsten worden steevast geïnd", is te horen. Slechts één keer kwam het voor dat een grote winst niet werd opgehaald. Het ging om 1 miljoen euro bij de trekking van 31 december 2008. Waar de winnaar van 26 maart zijn lot kocht, maakt de Loterij niet bekend. "We gebruiken dat als eerste check als mensen bellen", aldus Vervloessem.

Bekijk ook