Weer verkeersellende op E40 door werken

De werken op de E40 tussen Vlekkem en Wetteren en op de E19 tussen Rumst en Kontich leiden vandaag weer tot heel wat file. Op de E40 richting kust verloor je rond 11 uur een dik uur, richting Brussel een twintigtal minuten. Op de E19 stond tijdens de ochtendspits 50 minuten file richting Brussel. 'Het lijkt bijna alsof de vakantie voorbij is", aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

De werken op de E40 zijn dit weekend, na een pauze van twee weken, opnieuw gestart, waardoor het verkeer tussen Vlekkem (Erpe-Mere) en Wetteren er nog tot 14 augustus over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moet. Vanochtend liep de verliestijd richting de kust er dan ook op tot een dik uur. "Dat is de te verwachten hinder bij goed weer", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Het mooie weer zal nog tot het einde van de werken de bepalende factor zijn bij de files."

Kop-staartaanrijdingen
In de file aan de werken in de richting van Brussel gebeurden dan weer drie kop-staartaanrijdingen tussen 10 en 10.30 uur. Daarnaast stond er ook veel file op de E19, waar sinds vorige week gewerkt wordt tussen Rumst en Kontich.

Richting Brussel stond er een file die begon in de Craeybeckxtunnel en liep tot aan de werf ter hoogte van Kontich, met een vertraging van 50 minuten tot gevolg. "Die file is vooral te wijten aan het bouwverlof dat in Antwerpen voorbij is. We merken namelijk dat de ochtendspits aanzienlijk drukker was dan vorige week", zegt Bruyninckx.

Rond 15 uur verloor je dan weer een halfuur tussen Sint-Stevens-Woluwe en het knooppunt Leonard. "Het lijkt bijna alsof de vakantie voorbij is", meldt het Vlaams Verkeerscentrum.