Man aangehouden voor moord op buur

De 70-jarige man, die gisteren rond 17 uur in de Liefkensrode in Kortenaken in Vlaams-Brabant zijn 56-jarige buurman doodstak met een mes en kort daarna werd opgepakt door de politie, is vandaag door de Leuvense onderzoeksrechter aangehouden wegens moord. De man moet vrijdag voor de raadkamer in Leuven verschijnen.

"De man heeft tijdens zijn ondervragingen tot dusver nog maar weinig duidelijkheid verschaft over de omstandigheden die aanleiding hebben gegeven tot deze feiten, noch over wat hijzelf deed. Hij zegt zich immers niet veel meer te herinneren. Er zijn volgens de onderzoeksrechter echter voldoende aanwijzingen om hem aan te houden voor moord", aldus de Leuvense parketwoordvoerster Sarah Callewaert.

Aanslepend conflict
Het is volgens de woordvoerster echter duidelijk dat er sprake was van een aanslepend conflict tussen beide buren dat gisteravond op de oprit van de woning van een van beiden geleid heeft tot deze escalatie. "Omwille van dit burenconflict is er in het verleden echter nooit een politietussenkomst geweest. De verdachte is bij het gerecht ook niet gekend voor andere feiten, noch had hijalcohol gedronken", aldus Callewaert.

Bekijk ook: