Dossier Terreurdreiging

Antiterreuractie Wallonië: één broer aangehouden

De onderzoeksrechter van Brussel heeft na de politieactie van vannacht in Wallonië één man in verdenking gesteld van terrorisme. Zijn broer, die ook werd opgepakt, wordt nu vrijgelaten. Vannacht werden beide broer opgepakt bij een antiterreuractie. Ze werden ervan verdacht een aanslag te willen plegen in België.

Het gaat om de 33-jarige Nourredine H. en zijn broer Hamza H. Die laatste werd zonet vrijgelaten, zijn broer Nourredine H. wordt door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld van terroristische moord en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie.

Volgens het federaal parket is er op dit moment geen verband met de de aanslagen van 22 maart. In het belang van het onderzoek wil het parket geen verdere informatie geven.

"Te weinig bewijs tegen tweede broer"
"De oudste broer is officieel in verdenking gesteld van poging tot terroristische moord en deelname aan een terreurgroepering. De speurders waren hem al een tijd op het spoor, omdat hij logistieke steun gaf aan Syrië-strijders. De voorbije dagen merkte ze dat hij wapens wou kopen; Dan hebben de speurders beslist hem op te pakken.

Tegen de tweede broer is er onvoldoende bewijs en daarom hebben ze hem moeten vrij laten. De speurders vermoeden wel dat de twee er iets mee te maken, maar moesten tot actie overgaan door de interesse van de oudste broer in wapens." Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Rosalie Pieters. Er wordt nu nog onderzocht of Nourredine H. handlangers had.