Opnieuw zwaar ongeval op E17

Na het ongeval met twee vrachtwagens en een personenwagen met caravan op de E17 gisterenochtend ter hoogte van Aalbeke, zijn twee inzittenden bevrijd. De inzittenden van de personenwagen zouden ernstig gewond zijn. Dat meldt de verkeerspost Kortrijk van de federale wegpolitie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.30 uur in de staart van de file richting de Franse grens. Een vrachtwagen reed achteraan in op de caravan, waardoor de personenwagen gekneld raakte tussen de aanrijder en de stilstaande vrachtwagen ervoor. Drie personen in de wagen zaten gekneld, een van hen is al bevrijd.

De hulpdiensten zijn nog bezig geweest met de bevrijding van de twee andere inzittenden. Er zou sprake zijn van ernstige verwondingen, maar de inzittenden zouden wel bij bewustzijn zijn gebleven. Ondertussen zijn beide rijstroken op de laterale weg weer vrij.

Snelweg versperd
De snelweg zelf blijft in de richting van Frankrijk wel volledig versperd. Er staat file vanaf Kortrijk, de verliestijd is er ruim een halfuur. Verwacht wordt dat de hulpdiensten nog geruime tijd bezig zullen zijn vooraleer de snelweg weer vrijgegeven kan worden

Foto: archief