Is dit origineelste verkeersbord?

Van 18 juli tot 27 juli werd op de E40 tussen Sterrebeek en Bertem het wegdek hersteld. Daarom werd bestuurders gevraagd om wat trager te rijden en dat gebeurde met een wel heel speciaal verkeersbord.

‘Sssst, hier rijpt den beton’, dat stond te lezen op het verkeersbord op de E40 en wie al eens langs de A12 richting Brussel rijdt, herkent natuurlijk de bekende slogan van Duvel, die prijkt op de gebouwen van brouwerij Moortgat in Puurs.

Het was een aandachtige bestuurder die het bord spotte en de foto bezorgde aan PolCon, een Facebookpagina waar gebruikers politiecontroles met elkaar delen. Wie het bord langs de snelweg plaatste, is niet geweten.

Opnieuw werken
Het Agentschap Wegen en Verkeer start vandaag ook met de heraanleg van vijftien kilometer E40 tussen Vlekkem (Erpe-Mere) en Wetteren. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, want de eerste fase van die werken tussen Wetteren en Zwijnaarde leidde geregeld tot files, werkt de aannemer opnieuw de klok rond in de zomermaanden.

"De midden-, rechterrijstrook en pechstrook worden heraangelegd in asfalt", zegt woordvoerster Sylvie Syryn (Agentschap Wegen en Verkeer). Tijdens de werken gaat de op- en afrit Wetteren van de E40 richting Gent dicht.