Vast contract voor interimjobs?

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil uitzendkrachten een contract van onbepaalde duur geven. Dat schrijft De Morgen. Uitzendkantoren zouden dan tussen jobs in hun loon moeten garanderen.

Het voorstel maakt deel uit van het grote plan 'Werkbaar & wendbaar werk' van minister Peeters. Dat plan moet ervoor zorgen dat mensen op een 'werkbare manier' de pensioenleeftijd van 67 halen.

Onzekerheid
Onderzoek toonde eerder al aan dat uitzendwerk nog steeds heel erg precair werk is. Niet alleen zijn de lonen gemiddeld 22 procent lager dan die van vaste werknemers, de werktijden zijn ook een pak intensiever, er zijn weinig mogelijkheden tot het opbouwen van rechten en er heerst een grotere onzekerheid.

Om die reden wil Peeters ook uitzendkrachten van een contract van onbepaalde duur verzekeren. Uitzendkrachten met zo'n contract zouden dan ook tussen twee jobs in een loon ontvangen. Het uitzendbureau zou dat loon moeten betalen.

Akkoord
Of het voorstel er daadwerkelijk komt, blijft afwachten. In het voorstel van Peeters staat dat het enkel mogelijk is als er hiervoor een sectoraal akkoord is, en daar is nog geen duidelijkheid over. Wel is Federgon, de koepel boven de uitzendkantoren, het plan duidelijk genegen. "Wij staan daar positief tegenover", zegt Ann Cattelain, hoofd van de juridische dienst van Federgon. "Omdat wij denken dat dit een mooi concept is om enerzijds de flexibiliteit van uitzendarbeid te verzekeren en om toch meer zekerheid te bieden aan de uitzendkracht."

Zelfstandigenorganisatie UNIZO reageert met gemengde gevoelens op het voorstel. Zij zou liever maatregelen zien die voor meer flexibiliteit zorgen voor alle bedrijven.